Marseille

Omdat ik zo ontzettend veel van street art houd, een aantal van de gaafste werken in Marseille op een rijtje. Door heel de stad vind je de mooiste afbeeldingen op muren, elektriciteitskastjes en rolluiken. Een lust voor het oog en een kleurrijke versiering van een ietwat grauwe stad met een donker karakter. Struin door de straten van de wijk Le Panier, of trek verder de buitenwijken in. Kijk omhoog, omlaag en achter iedere vuilnisbak. Het zal je verrassen wat er allemaal te ontdekken is…

Het kunstwerk hieronder vind je in de straten van Le Panier en is een vrij bekend plaatje in Marseille. In souvenirshops kun je er niet voor niets posters van kopen en andere hebbedingetjes. Het rauwe karakter van de stad komt hierin goed naar voren. De maker van dit werk is de kunstenaar Nhobi, bekend van heel wat kunstwerken met een duidelijke handtekening.

Street Art in de wijk Le Panier

Hét bekende drankje van Marseille is natuurlijk de Pastis. Aangelengd met ijskoud water is dit aperitief een frisse verkoeling op een warme dag. Je moet wel van anijs houden, de smaak is nogal overheersend! Pastis betekent in het Frans ‘mengels’ en het drankje met een alcohol percentage van zo’n 40% is dan ook een mix van Franse en Oosterse kruiden. En hoe kun je het drankje nu beter promoten dan met een mooie muurschildering die pontificaal in het oog springt?

Marseille
Apéros du Panier Marseille

Eén van mijn favoriete artiesten is Manyoly. De kleurrijke portretten die hij maakt zijn net kostbare kunstwerken uit een museum. Ik spotte zijn werk eerder in Parijs en was dus ook blij verrast ook in Marseille zijn handtekening te mogen herkennen. Zou hij ook zo’n plaatje van mijn hoofd kunnen schetsen? 😉

Kunstwerken in de straten van Marseille

Bij de Undartground concept store in Marseille vind je een heleboel souvenirs. Geen tuttige zeepjes en kitscherige sieraden, maar mooie posters, boeken over street art, funky hebbedingetjes en t-shirts met verrassende opdrukken. De gevel van het pand is verrassen beschilderd met stadse taferelen en verwijzingen naar andere culturen.

Undartground shop

Je vindt niet alleen grote werken in de straten. Voor de oplettende kijker is er nog veel meer te zien. Wat dacht je van deze portretten op grote stenen en de kunstwerken naast de straatnaambordjes? Ben jij van plan naar Marseille te gaan? Tag me dan zeker in jouw streetart foto’s op Instagram (@eline_checksin)! Benieuwd wat jij allemaal vindt…

Van muren tot elektriciteitskastjes
Verborgen gezichten
marseille
J’ai faim
marseille
Aziatische invloeden

Meer weten over Marseille als vakantiebestemming? Lees het artikel over een lang weekend in deze zuidelijke stad in Frankrijk. Benieuwd naar de street art in Parijs? Klik hier.

2 thoughts on “De mooiste street art van Marseille

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET