Nazomeren aan de ‘Rivièra van de Franse Alpen’. Over deze uitnodiging hoef ik niet lang na te denken. De Pont des Amours, de bergtoppen die boven het azuurblauwe water uitsteken, de kleurrijke huizen.. De Franse chansons bulderen al uit de speakers van mijn huurauto. Benieuwd wat Annecy en zijn meer te bieden hebben! De eerste stop? Doussard Plage. Kom maar op met die beach vibes in de bergen!

Beach vibes in de bergen bij Doussard

De vlaggen wapperen in de wind het water slaat zijn golfjes tegen de oevers van het azuurblauwe Lac d’Annecy wanneer wij aankomen bij het strand van Doussard. Onder een witte tipi tent staan loungebanken en zitten echte ‘surfdudes’ onderuit gezakt te chillen. Beach vibes in de bergen, het bestaat!

Na een hartelijk welkom met koffie en een croissantje, hijs ik me in mijn badpak in een met steigerhout gefabriceerd omkleedhokje. Mijn lijf heeft weinig zon gezien deze zomer. Enigszins beschaamd over mijn witte melkflessen wandel ik met mijn handdoekje om mijn heupen gewikkeld, terug naar de groep voor instructies voor onze eerste activiteit: suppen. Ook al ben ik op dit vlak geen groentje meer, het blijft er makkelijker uitzien dan het daadwerkelijk is!

Foto: Annemarie van der Ven

Na wat gestuntel sta ik dan uiteindelijk op mijn roze supboard in een decor van hoge groene ‘wolkenkrabbers’, een strak blauwe lucht en wuivende bomen langs de kant. Dit is ‘de leven’! Ik voel me een rijk en gelukkig mens en ben de moeizame tocht vanaf het vliegveld naar deze plek spontaan vergeten.

Suppen of ‘stand up paddling’, kan bij Club Nautique Doussard: www.clubnautique-doussard.com

Smaken van de bergen: vegan lunch

Van suppen krijg je trek. Ik ben dan ook blij dat er bij het aan wal treden een picknick voor ons klaar staat. Op het menu? Smaken van de bergen! Een vrolijke, eigenzinnige dame met twee lange vlechten die over haar schouders naar beneden hangen, staat te glunderen wanneer ze vertelt wat ze allemaal voor ons bereid heeft. Ze heet Sabrina Millot en noemt zichzelf een ‘moderne heks’. Ze eet louter plantaardig en baseert haar gerechten op kruiden, planten en bloemen uit de regio.

Naast diverse samenwerkingen met bijvoorbeeld Chambres d’hôtes, organiseert Sabrina plukwandelingen, waarin ze uitleg geeft over de planten die te vinden zijn in de natuur en haar passie met je deelt. Later die dag doet ze nog een vriendelijke poging om voor ons een ‘Savoie Mont Blanc cocktail’ te creëren. Eerlijk is eerlijk, Sabrina heeft een iets ander idee bij een cocktail dan mijn reisgezelschap en ikzelf. Het ‘boomknuffelgehalte’ werkte in ieder geval goed op onze lachspieren.

Terug naar de natuur

Niet alleen vanaf het water maken we die dag kennis met de natuur van Savoie Mont Blanc. Een wandeling door Réserve naturelle nationale du Bout du Lac d’Annecy leert ons meer over de kruiden die we zojuist tijdens de lunch hebben gegeten. Sabrina, die met ons mee gaat, doet nog een poging om ons dicht bij de natuur te brengen door ons een oefening te geven waarin we contact moeten maken met één van de mooiste bomen van Frankrijk (yeah right). Deze oefening brengt echter lachstuipen, meer dan innerlijke rust. Desalniettemin is de natuur prachtig en de vele stroompjes en kleurrijke bloemen lachen uitgelaten met ons mee.

Overnachten in een Chambre d’Hôtes

We overnachten bij Maison d’Hôtes La Grangelitte op nog geen 7 minuten rijden van onze sup stek bij Doussard. Met een wijntje in de hand kom ik even rustig bij in de hottub die in de tuin staat opgesteld. Van de reis, de ontmoetingen, de kruidenlessen… Later die avond schuiven we aan voor het diner dat door onze lieve gastvrouw is bereid. Ik zou hier nog wel wat langer kunnen blijven…

Chillen in het bubbelbad

Van groen naar goud

Na deze groen georiënteerde dag en nacht krijgt de reis een goud randje. We bezoeken 4-sterrenhotel Auberge du Père Bise, lunchen bij L’Abbaye de Talloires en gaan op weg naar Annecy.

Je leest het hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET