Sneeuwactiviteit niet zonder gevaar!

Dat Nederlanders van fietsen houden, is algemeen bekend. Dat de fietsen steeds vaker mee gaan op vakantie ook. In de Franse skiplaats Les Menuires zien we nu zelfs Nederlanders de fiets of step bestijgen tijdens een wintersportvakantie. Met een speciale ’trottinette’ kun je een tocht maken over de besneeuwde paden. Maar let op, deze activiteit is niet geheel zonder gevaar! Sneeuwsteppen: Easy Trott door de Franse Alpen

Sneeuwsteppen: Easy Trott door de Franse Alpen

Alternatieve sneeuwactiviteiten worden steeds populairder. Ook fervente skiërs leggen af en toe de latten opzij om nieuwe dingen te proberen. Sneeuwsteppen is één van deze activiteiten waarvan de populariteit gestaag toeneemt, zo ook in de Franse wintersportparel Les Menuires. Bestijg een elektrische step met dikke banden en laat je meevoeren door het winterse landschap. Een leuke manier om van winterwonderland te genieten, maar wil je niet zoals ik in het ziekenhuis eindigen? Houd dan in ieder geval de volgende tips in acht!

Veiligheid eerst! Trotinettes is geen ballet

Steppen op de sneeuw, het kan in het begin wat onwennig voelen, zeker wanneer jouw neus naar beneden gericht is en de snelheid snel toeneemt. Om niet zoals ik met een gebroken poot in het ziekenhuis te belanden raad ik je het volgende aan te doen:

  1. Luister goed naar de instructies van de gids. Begrijp je hem niet, om welke reden dan ook, vertrek niet voordat je precies weet hoe je de step bestuurd.
  2. Doe eerst een oefenrondje op het asfalt. Het is belangrijk dat je je zeker voelt en aanvoelt hoe hard je gas kunt geven en wanneer je moet remmen.
  3. Als je over ijs rijdt, ga dan nooit (vol) in de ankers! Je zult een enorme uitglijder maken en hard terecht komen (been there, done that).
  4. Ga niet over je eigen grenzen heen. Ligt het tempo van de groep hoger dan jouw tempo? Ga achteraan rijden en laat je niet opjagen. Jij moet je zeker voelen en kunnen genieten van de rit.
  5. Blijf ademen en vooruit kijken. Je bent ook als stepper een gewone verkeersdeelnemer en dient je aan de regels te houden.

Neem voor het steppen handschoenen mee, een helm en zonnebril. Mocht je vallen, dan ben je in ieder geval een beetje beschermd. Om te deelnemen aan een ‘Easy Trot’ ride, moet je minimaal 12 jaar oud zijn. Van begin januari t/m begin april ligt er voldoende sneeuw om van het trottinette parcours gebruik te maken. Kosten: € 45 voor een tour van 90 minuten.

Meer informatie over deze activiteit vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET