Halloween New York - Yourcheckin.nl

Griezelen in het donker, het uithollen van pompoens.. Halloween krijgt veel aandacht in Amerika. Zo worden er overal optochten georganiseerd, zijn er complete pompoenevenementen en worden de gekste Halloween kostuums uit de kast getrokken. Halloween in de States meemaken? Hier moet je zijn in en rondom New York City.

Hallowattes?

Halloween, we kennen het feest allemaal wel, maar in Nederland komen we niet verder dan een kleinschalige verkleedpartij. Waar Halloween vandaan komt? Het is voortgekomen uit het Keltische feest Samhain, waarbij het einde van de oogsttijd werd gevierd voorafgaand aan de winter. Bij dit feest werd er van alles in brand gestoken, waarschijnlijk zelfs mensen, als een soort offer. Verder was het feest het moment om contact met de onderwereld te maken. Gemiste overledenen werden geëerd, maar ook enge demonen konden hun weg naar de bovenwereld vinden.

Samhain mengde zich in de 9e eeuw met het Christelijke. De naam Halloween werd dan ook pas voor het eerst gebruikt in Schotland in de 16e eeuw en is een verbastering van All Hallows’ Even, de avond voor Allerheiligen. En dan komt hier de Christelijke connectie met het feest: Allerheiligen zelf wordt op 2 november gevolgd door Allerzielen waarop de overledenen worden herdacht. Dit droeg verder bij aan de connectie van Halloween met de doden en het ´enge´ imago dat de feestdag heeft.

Halloween kat in boom yourcheckin

Halloween in New York

In Amerika wordt Halloween groots gevierd. Met het oog op mijn reisje naar New York City, ben ik dan ook op zoek gegaan naar de leukste Halloweenfeestjes en activiteiten die je niet mag missen wanneer je in de Big Apple bent. Klaar om te griezelen?!

1. Village Halloween Parade

Een spookachtige processie door de villages van New York! 50.000 zombies, geesten, heksen en andere enge wezens bestormen de straten in de donkere uren. SCARY! The Halloween Parade loopt van Sixth Ave naar Spring St en naar 16th St in Manhattan.

Meer informatie op halloween-nyc.com

Halloween New York yourcheckin

2. Dances of Vice: Masque of the Red Death Halloween Ball

Een gemaskerde Halloween Burlesque show, dat moet een show zijn! Het thema “The Masque of the Red Death”. Klinkt spannend niet? Het dragen van een masker is verplicht tijdens het feest waarin dansers aan kroonluchters slingeren en de drank rijkelijk stroomt..

Meer informatie op www.dancesofvice.com.

burlesque new york - yourcheckin

3. Say Boo at the Zoo!

In de Bronx Zoo is het Halloween seizoen ook goed van start. Leeuwen, tijgers, beren.. ze kunnen je angst aanjagen, zeker in het weeken na Halloween (dit jaar op donderdag), met spookachtige festiviteiten. Live acts, enge achtervolgingen en natuurlijk een parade in Halloween kostuum!

Meer informatie op: bronxzoo.org

Bronx zoo halloween - yourcheckin

4. Great Jack O’Lantern Blaze

Wat is een Halloween zonder pompoenen? En tijdens dit feest wordt de bezoeker betoverd met meer dan 7.000 handmatig uitgesneden pompoenlantaarns in allerlei vormen. Volgens de organisatie is het feest “The tri-state area’s biggest, most electrifying fall event”. Dat belooft wat!

Te zien t/m 31 oktober 2019
Tickets koop je hier.

pompoenfeest halloween yourcheckin

5. Eten bij Beetle House NYC

In dit restaurant is het iedere dag Halloween, dus mocht je niet op 31 oktober in de buurt zijn, niet getreurd. Beetle House is een restaurant en bar die een eerbetoon biedt aan al wat mooi is en ‘donker’. Verwacht horror, magie, kunst en natuurlijk een smakelijk hapje.

Meer informatie op beetlehousenyc.com

beetle house - yourcheckin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET