Specialiteiten uit de (Franse) bergen
Van lekker eten houden we bijna allemaal wel. Voor velen is het dan ook een sport om zoveel mogelijk van de lokale specialiteiten te proeven op reis. Deze winter zitten we vaak in de Franse bergen en daarom hierbij een lijstje met lokale specialiteiten uit de Franse Alpen! Waarschuwing: het water zal je uit de mond lopen!
1. Croûte au fromage
Een stevig, smaakvol broodje met bergkaas en witte wijn.

2. Tartiflette
Ovengerecht met wederom veel kaas, aardappelen en spek.

3. Lokaal gebrouwen bier
Dat kan niet anders dan lekker zijn, met het water uit de bergen als basis!

4. Tarte à la Myrtille
Bij de echte zoetekauwen gaat dit taartje er wel in! Lekker met een warme kop koffie of chocolademelk.

5. Savoyaarde kaasfondue
Smeuïge gesmolten kazen klampen zich vast aan de stukjes charcuterie die je in de pan doopt.

6. Fondue uit brood
Een showstopper: kaasfondue uit een uitgehold brood!

7. Raclette
Men neme een verwarmingselement en een blok kaas.. et voila daar heb je de raclette. Om bij te watertanden!

8. Lokale wijnen
En bij al die kazen, charcuterie en zoete lekkernijen kan een glas lokale wijn niet ontbreken! In Savoie Mont Blanc produceert men zowel rode als witte wijnen. Meer weten of de wijnen in de regio? Check dit artikel.
