Afgelopen zomer was ik in de regio Savoie Mont Blanc (bestaande uit de departementen Haute-Savoie en de Savoie) in de Franse Alpen. Tijdens dit tripje ontdekte ik wel een heel leuk plaatsje aan het meer van Genève. Het Middeleeuwse dorpje Yvoire – ook al druk bezocht, want een echte toeristische trekpleister – heeft alles voor een heerlijk ochtendje struinen. Oude huizen, smalle straatjes, leuke restaurantjes en prachtige bloemen. Een must-see als je in de buurt bent. 

Parkeer je auto op de parkeerplaats en wandel in enkele minuten naar de stadspoorten van dit bijzondere dorpje. De kleuren van de goed gevulde bloembakken spatten als verf van de doeken. De strategische ligging van de plaats aan het meer van Genève zorgde vroeger niet alleen voor een goede bescherming voor de vijand, maar maakt in het heden van de plaats een aantrekkelijke aanmeerplaats. Het haventje van de stad ligt zomers dan ook vol met glimmende witte zeiljachten. Een genot om naar te kijken.

Middenin de plaats, achter het kasteel, vind je Les Jardins des Cinq Sens ofwel ‘de tuin van de 5 zintuigen’. In de tuin worden je zintuigen op scherp gezet en kun je door te kijken, horen, voelen, proeven en ruiken een wandeling door een tuin eens heel anders beleven. Eetbare bloemen, fluweelzachte bladeren, knisperde takjes.. Tijdens een rondleiding leer je meer over heel veel mooie planten en bloemen. Mooi meegenomen: vanuit de tuin heb je een prachtig zicht op het kasteel.

Strijk na een wandeling door de tuinen en het struinen langs de vele winkeltjes met ambachtswerken neer op het terras van Restaurant du Port, met uitzicht op het meer van Genève. Hier bestel je verse vis uit het meer, met overheerlijke Franse frites. Kies voor een gerecht met Perche of Fera. Je likt je vingers er bij af! En je eindigt je lunch natuurlijk met een mierzoet dessert en bakkie straffe koffie.

Wandel na de lunch – net zoals ik deed – nog even door de straatjes, bekijk de maquette van Yvoire om een beter idee te krijgen van de opzet van de stad en schiet nog wat plaatjes van de indrukwekkende bloemenzee. Een heerlijke ochtend in een middeleeuwse trekpleister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET