Wintersport ©Stephanie Versteeg

De regio Savoie Mont Blanc, die het grootste deel van de Franse Alpen beslaat, telt in totaal 112 skiresorts. Elk skiresort heeft zijn eigen charme, wat het misschien lastig maakt de juiste bestemming voor je vakantie te kiezen. Zo verblijf je hoog in de bergen in het moderne Les Menuires (Les Trois Vallées), of kies je voor een vakantie in Saint Jean d’Arves in het gebied Les Sybelles. Op iedere plek zijn er voldoende mogelijkheden. Niet alleen op de piste, maar ook voor na het in actie komen in de sneeuw.

Op zoek naar een sneeuwbestemming in Frankrijk? Deze tool helpt je op weg!

Onze tips

Les Sybelles

Les Sybelles is een Frans skigebied in de regio Savoie Mont Blanc (Haute-Savoie en Savoie). Het gebied is met name bekend geworden door Jean-Pierre Vidal, de winnaar van de gouden medaille slalom skiën op de Olympische Winterspelen van 2002. Het skigebied telt 6 skiplaatsen die via de pistes met elkaar zijn verbonden. Ieder dorp zijn eigen charme en daarom een geschikt gebied voor alle typen wintersporters.

Roc-n-Bob-Les-Menuires-©Lisette van Beek
Les Trois Vallées

Les Trois Vallées is tevens onderdeel van Savoie Mont Blanc en is een populair skigebied onder Nederlanders. De drie dalen zijn met elkaar verbonden middels 200 skiliften en zo’n 600 km skipistes. Het gebied is dan ook niet voor niets het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. In Les Trois Vallées vind je bekende dorpen zoals Les Menuires, Val Thorens, Méribel en Courchevel. Het winterseizoen staat er bol van de activiteiten, wat het een geliefde vakantiebestemming maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET