©A.Bertrand-Illustration-L.Beaufort

Fans van street art en wintersport kunnen tijdens een wintersportvakantie in Les Menuires iets extra’s verwachten. Van 7 december 2019 t/m 27 april 2020 exposeert de bekende Franse kunstenaar Lucas Beaufort zijn ‘histoi’arts’ in Les Menuires. Voor de outdoor expositie verspreid door het wintersport resort werden 15 foto’s uit het archief van het resort bewerkt met Beaufort’s bekende vriendelijke gekleurde monster “Gus Gus” en in groot formaat afgedrukt. De gecreëerde kunstwerken brengen een halve eeuw aan geschiedenis en skiën in beeld. In Les Menuires wordt Street art Summit art.

Lucas Beaufort, de kunstenaar

Lucas Beaufort, geboren in Cannes, is gek op sneeuwsporten, skate sinds zijn 6e en was hoofdredacteur van het crossover-magazine Desillusion. Slechts 10 jaar geleden begon hij met tekenen. Inmiddels werkt Beaufort aan vele prestigieuze opdrachten voor snowsport magazines, skate- en schoenmerken. Omdat Beaufort erg druk is met zijn carrière blijft er weinig tijd over om te snowboarden. Vanuit deze gedachte is de expositie ‘histoi’arts’ ontstaan.

‘Het idee is om erop uit te gaan en mensen te ontmoeten. Ik wil dat mensen verbinding met elkaar maken en dat er een dialoog ontstaat tussen de verschillende generaties. Sommige mensen zullen de locaties in de foto’s uit het verleden herkennen, anderen zullen de beelden voor het eerst zien. Hoe dan ook, dit is mijn manier om mensen, resorts en valleien samen te brengen, met een beetje humor”, aldus Beaufort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET