Als je het over droomplekken hebt, dan is het meer van Annecy daar zeker één van. Niet alleen het romantische Annecy zelf is een bezoek waard, de omgeving langs het meer met de gelijknamige naam mag zeker niet worden overgeslagen. Op zoek naar een mooie uitvalsbasis voor het ontdekken van dit stukje Franse Alpen? Dan tip ik hier L’Auberge du Père Bise en L’Abbaye de Talloires.

Sterren aan het water: au Père Bise

Wat een ongelooflijke plek aan het water! L’Auberge du Père Bise is een luxueus plekje aan het water waar menig luxepaard wel zou willen vertoeven. Een Bistrot, sterrenrestaurant, terras aan het water en perfect gestylde lobby en kamers. De liefhebbers van wellness hebben geluk; momenteel wordt er gewerkt aan een splinternieuwe spa, voor ontspanning met uitzicht op het meer. Verder: heerlijke croissants, vriendelijke service, prachtig uitzicht en een winkeltje met bijzonder smakelijke versnaperingen!

www.perebise.com

L’Abbaye de Talloires

Nog zo’n droomlocatie aan het water: l’Abbaye de Talloires. De trap afschrijdend naar het terras denk ik het zeker te weten: dit wordt mijn trouwlocatie mocht ik ooit gaan trouwen! Geen wonder dat dit gevoel me bekruipt bij het zien van de met klimop begroeide gevel, romantische bomen en zitjes! Met name onder Zwitsers en Italianen blijkt de oude abdij een zeer geliefde trouwlocatie, vertelt de host me. Direct aan het water, met spectaculair uitzicht op de omgeving is het prima vertoeven.

De spa van het hotel is ook niet mis. Een sauna, bubbelbad, stoomcabine.. en dat alles onder de oude houten balken die ooit de monniken onderdak boden. Die dag is het voor mij net iets te lekker weer om in de sauna te zitten zweten. Ik neem een duik vanaf het privé dek bij het meer en parkeer mijn kont daarna op een ligstoel. “La vie est belle!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET