Soms loop je ergens nietsvermoeden binnen en denk je direct ‘hier kom ik snel terug’. Een paar keer per jaar gebeurt mij dat. Bij een leuk boetiekje, een sfeervol eettentje in eigen stad waarvan ik het bestaan – gek genoeg – nog niet wist, of een verborgen stadshofje. Vorige week kreeg ik weer diezelfde kriebels. En wel bij stadstuinwinkel Oerwoud in Den Bosch.

Oerwoud in Den Bosch – een groene stadsoase

Langste winkelstraat van Den Bosch
De lange, Bossche Vughterstraat staat bekend om haar gezelligheid, diverse winkels en eettentjes. Elke Brabantse fashionista weet dat, elke Bosschenaar kent deze plek. De laatste jaren popten ook hier nieuwe conceptstores en originele boetieks in het straatbeeld op. Eentje daarvan had ik nog niet eerder gezien maar behoort na mijn eerste bezoek direct tot mijn favorieten: Oerwoud.

Stadstuinwinkel en ontbijt- & lunch hotspot in één
Het plantenwinkeltje slash koffietentje slash ontbijt- & lunch hotspot is precies wat je verwacht bij de naam Oerwoud: een groene oase vol grote kamerplanten. Maar je vind er ook flessentuintjes, tuinboeken en een plafond vol groene hangers. Aan de muren prijken handgemaakte macramekunstwerken en houten interieurdecoraties, tussen het groen vind je knusse zithoekjes met vintage meubelstukken.

Oerwoud is een echte ‘stadstuinwinkel’ met voorin de zaak alles waar je groene vingers van gaan jeuken, en achterin een barretje met verantwoorde zoetigheid, goede fairtrade koffies, een fijne menukaart én de allerlekkerste smoothies. Want man o man, ik geloof dat ik mijn smoothie ‘match made in heaven’ gevonden heb; een Super Raw Chocolate Smoothie afgetopt met kleine stukjes pure chocolade. Normaal gesproken ben ik meer het chai latte type maar voor dit exemplaar kom ik snel een keer terug naar Den Bosch.

Naast de smoothies en een selectie homemade chai lattes vind je op de kaart versgeperste sapjes, verschillende wereldse gerechten, salade bowls en lunchplanken – inclusief lekkere vegan opties, mocht je daarnaar op zoek zijn.

Super Raw Chocolate Smoothie – too good to shoot
Overal in de zaak vind je gezellige zitjes middenin het groen
Achterin de zaak vind je de bar verscholen tussen hangers en vintage.

Macramé en bloemen proeven
Leuk om te weten: Oerwoud is veel meer is dan de stadstuinwinkel alleen. Je kunt er namelijk allerlei workshops volgen: van flestuinieren en een eetbare-bloemen-proeverij tot een workshop macramé. Daarnaast organiseert Oerwoud zogenaamde yoga + ontbijt bliss sessies waarbij je een frisse yogales tussen en onder de planten volgt om vervolgens te genieten van een gezond, huisgemaakt ontbijt.

Workshop flestuinieren iets voor jou?

Locatie en openingstijden
Je vindt Oerwoud – lopend vanaf de markt – aan de linkerkant van de Vughterstraat op nummer 84. Op maandag is de winkel gesloten maar op dinsdag t/m vrijdag (11:00-18:00) en op zaterdag en zondag (12:00-17:00) kun je er terecht voor een goede dosis groene vitaminen, originele cadeaus en een gezonde portie Brabantse gezelligheid.

Vughterstraat 84
​5211GL Den Bosch
info@oerwouddenbosch.nl

Bij stadstuinwinkel Oerwoud kom ik zeker snel weer naar Den Bosch
Oerwoud: groen, groener, groenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET