Er zijn maar weinig vuurtorens op de wereld die te boeken zijn als logeeradres, maar het eiland La Palma heeft er één van! De vuurtoren is maar liefst 152 jaar oud en nog altijd in gebruik. De karakteristieke ‘faro’ is gebouwd bovenop de klippen van de Punta Complida, het uitzicht vanuit je hotelkamer is dan ook adembenemend!

Faro Punta Complida

In tegenstelling tot de meeste Canarische Eilanden kent het eiland La Palma geen massatoerisme. Het is een plek waar je in de natuur tot rust komt; de ideale plek voor de eerste vuurtorenaccommodatie. De Faro Punta Complida in Barlovento is een heus lokaal icoon, en sinds het voorjaar van 2019 geopend als vakantieadres. De meer dan honderd jaar oude toren is een echte hideaway en past perfect bij het authentieke La Palma, La Isla Bonita. De bijbehorende infitity pool behoort waarschijnlijk tot de mooisten ter wereld. Een bestemming voor op de bucketlist..

Slapen in de vuurtoren

De vuurtoren bestaat uit drie suites (1 voor 4 pers, 2 voor 2 pers.) met uitzicht over het water: zelfs vanuit het bed kijken gasten uit op de Atlantische Oceaan. Elke suite beschikt over een keuken met het benodigde kookgerei en indien gewenst verzorgt de conciërge van de vuurtoren een ontbijt of kun je een diner bij kaarslicht reserveren in een lokaal restaurant. 158 treden voeren naar de top van de toren en naar de Sky High Mini Bar waar je geniet van een aperitief én van een panoramisch uitzicht over de oceaan, bananenplantages en groene bergtoppen. Tot slot is het mogelijk om met de hele familie of met een stel vrienden de vuurtoren in zijn geheel te huren. “Lighthouse Keepers for a Night”; dat spreekt tot de verbeelding.

La Isla Verde

La Palma, of wel la isla verde is dé bestemming bij uitstek voor liefhebbers van natuur, wandelen en de rustzoekers. Je vindt er veel verschillende soorten landschappen, waardoor je je zodra je je over het eiland verplaatst steeds in een andere wereld waant. Van Vulkaan landschappen tot nevelwouden en van zwarte lavasstranden tot de bananenvelden. Het is er genieten met een hoofdletter G!

©OT La Palma, Sául Santos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET