Specialiteiten uit de (Franse) bergen

Van lekker eten houden we bijna allemaal wel. Voor velen is het dan ook een sport om zoveel mogelijk van de lokale specialiteiten te proeven op reis. Deze winter zitten we vaak in de Franse bergen en daarom hierbij een lijstje met lokale specialiteiten uit de Franse Alpen! Waarschuwing: het water zal je uit de mond lopen!

1. Croûte au fromage

Een stevig, smaakvol broodje met bergkaas en witte wijn.

1. De croûte

2. Tartiflette

Ovengerecht met wederom veel kaas, aardappelen en spek.

©Savoie Mont Blanc Tourisme

3. Lokaal gebrouwen bier

Dat kan niet anders dan lekker zijn, met het water uit de bergen als basis!

4. Tarte à la Myrtille

Bij de echte zoetekauwen gaat dit taartje er wel in! Lekker met een warme kop koffie of chocolademelk.

5. Savoyaarde kaasfondue

Smeuïge gesmolten kazen klampen zich vast aan de stukjes charcuterie die je in de pan doopt.

6. Fondue uit brood

Een showstopper: kaasfondue uit een uitgehold brood!

7. Raclette

Men neme een verwarmingselement en een blok kaas.. et voila daar heb je de raclette. Om bij te watertanden!

8. Lokale wijnen

En bij al die kazen, charcuterie en zoete lekkernijen kan een glas lokale wijn niet ontbreken! In Savoie Mont Blanc produceert men zowel rode als witte wijnen. Meer weten of de wijnen in de regio? Check dit artikel.

En al trek gekregen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET