Parkshow Raveleijn ©Efteling

Puy du Fou verlengt contract met de Efteling voor zes jaar

Wat het Franse themapark Puy du Fou met de Efteling te maken heeft? Nou dat zal ik je vertellen. Puy du Fou, wereldwijd bekend om zijn indrukwekkende shows en meerdere malen met prijzen beloond voor zijn creativiteit, heeft al jaren een contract met de Efteling. De ”Raveleijn”-show van de Efteling werd in 2013 vormgegeven in nauwe samenwerking met de Franse speler in de ‘showbizz’. Het mooie nieuws is dat de samenwerking met nog eens 6 jaar verlengd is. Zo kunnen genieten van Puy du Fou kunsten binnen de landsgrenzen.

Een legendarische show: “Raveleijn”        

De parkshow Raveleijn kent momenteel een winterstop, maar achter de schermen in Kaatsheuvel werkt een Frans-Nederlands team van 50 artiesten, stuntmensen, ruiters en Puy du Fou valkeniers aan de voorbereidingen voor de start van een nieuw seizoen in april 2020. Het strategische partnerschap tussen de parken bevestigt de artistieke uitmuntendheid van Puy du Fou en versterkt zijn groei op wereldschaal.

De parkshow vertelt het verhaal van 5 kinderen die door een betovering in buitengewoon moedige ruiters transformeren. Samen gaan zij de strijd aan met de wrede onderdrukker Graaf Olaf om de middeleeuwse stad Raveleijn te bevrijden. Op de spectaculaire set, een podium van 1500 m², ontvouwt zich een opeenvolging van stunts en special effects voor de ogen van 1200 toeschouwers.

Om de show hernieuwd aandacht te geven, vertrouwt de Efteling op de unieke expertise van Puy du Fou. Binnen het 6-jarige contract zal Puy du Fou de show naar een hoger niveau tillen. De parkshow Raveleijn wordt nu met een 8,8 gewaardeerd. Fons Jurgens, CEO van de Efteling: “We werken altijd met de besten in het veld. Voor de liveshow was onze beslissing om met Puy du Fou te werken voor de hand liggend. Hun artistieke uitmuntendheid zal ons helpen deze show nog beter op het wereldtoneel te promoten.”

Nicolas de Villiers, CEO van Puy du Fou, is trots op deze prestatie: “Puy du Fou is de uitvinder van een artistiek model dat een beroep doet op de verbeelding, in een viering van de ziel van de mensheid. De Efteling maakt deel uit van het Nederlandse erfgoed en we zullen er alles aan blijven doen om dit een spectaculair en emotioneel Nederlands verhaal te laten zijn.”

Ondertekening contract Efteling/Puy du Fou

Het “Puy du Fou” effect

Na het daverende succes van de Spaanse avondshow “El Sueño de Toledo”, die gedurende een eerste seizoen voor het grote publiek speelde, gevolgd door de ondertekening van een eerste contract met China, streeft Puy du Fou nu ook naar internationale ontwikkeling in Nederland, in lijn met zijn gebruikelijke artistieke ambitie.

De creativiteit van het merk “Puy du Fou” heeft wereldwijde aantrekkingskracht en brengt iedere week weer nieuwe aanvragen naar de Vendée om themaparken en shows te creëren op basis van het succesvolle Franse model. In slechts een paar jaar tijd is het merk “Puy du Fou” synoniem geworden voor uitmuntendheid en creativiteit door een ongeëvenaarde technische en artistieke savoir-faire.

Puy du Fou Frankrijk, het laboratorium voor artistieke uitmuntendheid   

Het jaar 2019 bestond uit een reeks successen voor het Franse Puy du Fou: een sterke internationale groei, recordaantallen bezoekers en creaties die prijzen over de hele wereld hebben gewonnen.

In 2020 belooft Puy du Fou tal van nieuwe attracties met recordinvesteringen van in totaal 62 miljoen euro. Drie originele creaties gaan open op 4 april:

Een grote avondshow, “Les Noces du Feu”
Een nieuw hotel, “Le Grand Siècle”
Een conferentiecentrum voor bedrijfsevenementen, “Le Théâtre Molière”

Benieuwd naar meer verhalen over Puy du Fou? Klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET