Portland, Oregon (USA)

Eén van de allerleukste staten van Amerika? Oregon! Bij Amerika denk je misschien eerder aan Californië, New York of Las Vegas maar echt: Oregon en de stad Portland zijn pas fijn! Een relaxte stad die je te voet of op de fiets kunt ontdekken, vol leuke winkeltjes, kunstgalerijen, koffietentjes en foodtrucks, de ideale uitgangspositie voor een ontdekkingstocht door de prachtige staat Oregon. Het landschap van Oregon is super divers en biedt elke paar uur een compleet ander uitzicht: groene bossen vol watervallen, besneeuwde bergtoppen, verlaten woestijn, wijnvelden en een prachtige ongerepte ruige kustlijn…Ik kreeg er geen genoeg van!

Photo by elijah akala from Pexels

Dit moet je gezien hebben

Het is werkelijk waar overal mooi, maar als ik dan 1 ding moet noemen is het toch de ongerepte kustlijn van Oregon. Met kleine vissersplaatsjes als Depoe Bay waar je een boottrip kunt maken om de grijze walvis te spotten (En gelukt! Dat gaf zo’n kick!) of de immense Haystack rock bij Cannon Beach. Wat de kust zo waanzinnig mooi maakt; de grillige rotsformaties en mysterieuze nevel die er ’s ochtends en ’s middags hangt… Tijdens het rijden (op de highway 101 die pal langs de kust loopt) heb ik vaak echt kippenvel gehad van de mooie uitzichten. Bovendien zijn alle stranden gratis en open voor het publiek!

Fietsen door de wijngaarden

Oregon ligt op dezelfde breedtegraad als Frankrijk, dit verklaart waarom de wijnvelden het zo goed doen. Ik dronk hier heerlijke pinot noir, onvergetelijk! Een leuke manier om deze regio te ontdekken is per fiets, er zijn namelijk speciale Willamette Valley Scenic Bikeway routes om eindeloos tussen de wijngaarden door te fietsen en zo een paar van de in totaal 250 wijnhuizen te bezoeken voor een proeverij. Ik was onder andere in het proeflokaal van Sokol Blosser en kreeg daar een rondleiding, aanrader!

Broodje pulled pork van de foodtruck

Op naar de foodtrucks in Portland! Op bijna iedere hoek vind je wel een foodtruck (600 in de hele stad!), waar de meest overheerlijke gerechten voor vriendelijke prijsjes worden verkocht. De restaurants van Portland plukken ook de vruchten van de vruchtbare Willamette valley regio, het principe Farm-to-Table is hier de standaard. In Portland kun je echt niet meer om het begrip foodtruck heen. Door de hele stad vind je zogenaamde ‘pods’, groepjes van foodtrucks bij elkaar. The Pie Spot voelt als je eigen ontdekking: een gezellig afgelegen pleintje met het typische o zo gezellig Portland sfeertje (iedereen de straat op!). Tails & Trotters is befaamd om hun pulled pork broodje met hazelnoot – die moet je proeven.

Of als je toch mijn tip opvolgt om naar de kust te gaan: chowder bowl! Een heerlijk gerecht van vers gevangen krab, om je vingers bij af te likken. Vissers vangen bakken vol met dungeness crab. Ik proefde de chowder bowl bij Local Ocean Seafoods in Newport.

Photo by Andrea P. Coan from Pexels

Meer weten?

Voor meer reisinspiratie, neem een kijkje op www.traveloregon.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET