Julia Grijspaardt & Mabel van Eijk – Check-in PR

Op 15 november waren wij (Mabel en Julia), samen met 10 enthousiaste (online) journalisten aanwezig op Rotterdam The Hague Airport voor een bijzondere gebeurtenis: namelijk de eerste vlucht, ofwel de inaugural flight van onze nieuwste klant SkyAlps!

Een waardige aankomst op Rotterdam The Hague Airport

SkyAlps is een gloednieuwe luchtvaartmaatschappij die een directe verbinding biedt tussen Nederland en Bolzano, de hoofdstad van Zuid-Tirol omgeven door de adembenemende Dolomieten. In februari en maart zal SkyAlps iedere zaterdag van Rotterdam naar Bolzano en terug vliegen! Deze feestelijke eerste vlucht werd om 09:55 uur binnengehaald in Rotterdam door een mooi publiek van Nederlandse media die het moment vast hebben kunnen leggen. Ook was er een traditionele waterboog voor de gelegenheid. Nynke Cuperus van Cycling Connection was zelfs live te horen op radio Rijnmond terwijl het vliegtuig zijn eerste landing van het seizoen maakte op Nederlandse bodem.

Binnen twee uur in Bolzano

Om 10:55 uur was het tijd om aan boord te gaan van het zogeheten Havilland Dash (DHC-8-Q400) toestel van SkyAlps. Toen het vliegtuig eenmaal de Nederlandse grens over was gestoken en de bergen het uitzicht innamen, was het een adembenemend gezicht. Alle aanwezigen in het vliegtuig konden het niet laten om hiervan een plaatje, of misschien een paar plaatjes, te schieten. Het duurde niet lang tot het complete uitzicht ingenomen werd door torenhoge besneeuwde bergtoppen. Een gezicht dat iedere wintersporter zijn of haar hart een beetje sneller laat kloppen. In minder dan twee uur werd de landing alweer ingezet. Om 12:30 uur (een half uurtje eerder dan gepland) zetten wij onze eerste stappen op Zuid-Tiroolse bodem. Bolzano Airport is een klein vliegveld omringd door de Dolomieten. Direct omringd zijn door deze reusachtige bergen gaf ons gelijk het gevoel dat we ons middenin het skigebied van Italië begaven. En niets is minder waar, op minder dan een half uurtje rijden zijn de eerste pistes al te vinden. Voor deze reis gingen wij echter iets verder. Samen met de Nederlandse media stapten we in een busje die ons over een route recht door de Dolomieten naar het dorpje La Villa, in het skigebied van Alta-Badia bracht.

Snowboarden in de Dolomieten

Eenmaal aangekomen in La Villa zijn we direct naar de skiverhuur gegaan. We wilden graag de spullen klaar hebben staan om de volgende dag zo snel en vroeg mogelijk op de latten (of in ons geval lat, aangezien wij allebei snowboarders zijn) te staan. We hadden geluk, want de skiverhuur bevond zich pal naast ons hotel! De volgende ochtend gingen we er dan ook al vroeg op uit, na een goed ontbijt in het hotel natuurlijk. Er wordt in Italië namelijk zeker niet geskied (of gesnowboard) op een lege maag! Ons hotel, Hotel Antines, zat op een prachtige locatie, want met minder dan vijf minuutjes lopen zaten we in de gondellift naar boven. Eenmaal boven en genietend van de stralende zon besloten we als groep dat het toch echt een prachtige dag was om de Sella Ronda (de groene route) te doen. De Sella Ronda is een bekende ski-tocht die zich in een ronde door de Dolomieten waant. Je kunt hem met de klok mee (oranje route), of tegen de klok in (groene route) volgen. Dit staat goed aangegeven op de bordjes op de pistes, maar zorg toch dat je goed oplet. Het is ons toch een paar keer overkomen dat we een bordje miste door de snelheid!

Omdat begin december nog redelijk vroeg in het seizoen is, was het heerlijk rustig op de pistes. Maar vergis je niet, ook al was het nog vroeg in het seizoen, er lag al volop sneeuw waardoor sneeuwkanonnen overbodig waren. We genoten de hele dag van de mooie pistes, heerlijke lunch en koffiepauzes bij een van de vele restaurants op de pistes, en boven alles van het buitengewoon aangename zonnetje dat de hele dag scheen. Vergeet niet goed te smeren, want we hadden aan het eind van de dag toch wel een rode neus!

Na een lange dag ons uitgesloofd te hebben op de pistes keerden we rond een uur of half 5 terug naar ons hotel. Hier werd even goed uitgerust, want een hele dag skiën na een lange tijd niet geweest te zijn gaat ook ons niet in de koude kleren zitten. Om stipt 7 uur stonden we klaar voor het diner in ons hotel, je kunt wel voorstellen dat we uitgehongerd waren! In hotel Antines konden we genieten van een drie-gangen diner dat tot in de puntjes verzorgd was. Inclusief een salade- en dessertbuffet! Ons geluk kon niet op natuurlijk. Wat ons betreft is, naast de prachtige dolomieten, de gastronomie een van de grootste pluspunten van een wintersportvakantie in Zuid-Tirol. Hier kun je namelijk genieten van alle Oostenrijkse klassiekers zoals de welbekende kaiserschmarrn, maar ook de overheerlijke Italiaanse pasta’s en ravioli gerechten. The best of both worlds dus! Ook hier zie je dus de bijzondere combinatie van de twee culturen die heersen in Zuid-Tirol.

Na nog een gezellig drankje gedaan te hebben met de groep doken we ons bed in, met nog zo’n heerlijke dag in het vooruitzicht. De volgende dag stonden er namelijk net zo veel zonuren op het programma, heerlijk! Na een goed ontbijt stonden we weer op tijd bij de lift om onze laatste dag in de Dolomieten goed te benutten. Deze dag besloten we niet om een route zoals de Sella Ronda te volgen, maar een ander deel op te zoeken. Tussen de middag gingen we lunchen bij Lé Hut. Dit bergrestaurant was net volledig gerestaureerd en ziet er prachtig modern uit! Ook het eten was zeker de moeite waard als je in de buurt bent! Na de lunch voelden we ons weer aangesterkt en besloten wij, met ongeveer de helft van de groep, nog verder naar boven te gaan met de gondel om de La Crusc/Santa Croce Church te bezoeken. De besneeuwde kerk was een prachtig gezicht en het uitzicht was ook zeker niet mis. In de zomer zijn er verschillende klimroutes beschikbaar naar het kerkje toe. Na dit bezoekje begon onze tocht naar beneden. Deze was niet erg ver, maar we besloten om deze mooie tijd af te sluiten met een laatste drankje op de berg. Een heerlijke warme chocolademelk met rum was de perfecte afsluiter. Hierna namen we de laatste afdaling in het schemerlicht, de maan scheen namelijk al boven de Dolomieten uit. Het was een prachtig gezicht. Dit was een hele speciale ervaring, een die we niet snel zullen vergeten!

Eenmaal terug in het dal leverden we onze spullen weer in bij de skiverhuur en na een korte douche schoven we aan bij het laatste avondmaal. Nog een keer genoten we van de heerlijke gerechten van Hotel Antines en hebben we nogmaals op een prachtige reis geproost. Wat hebben we genoten van de waanzinnige Dolomieten, de perfecte pistes, het heerlijke eten en de gemakkelijke reis. De volgende dag stapten we voor dag en dauw het transferbusje weer in terug naar Bolzano Airport. Diezelfde ochtend, na een vlucht van minder dan twee uur stonden we weer op Nederlandse bodem. Iedereen ging zijn eigen weg en we keerden huiswaarts. Wat hebben we een fijne tijd gehad! En gelukkig hebben we de foto’s nog!

Onze tip!

De skipistes van de Italiaanse Dolomieten behoren tot het Dolomiti Superski gebied. Dit omvat 10 skiregio’s en 12.000 kilometer aan pistes. Als je gaat skiën of snowboarden in een van deze regio’s, is het handig om de Dolomiti Superski app te downloaden! Op deze app kun je gemakkelijk je skipas registreren en je coronabewijs QR-code uploaden. Dit is nodig om toegang tot de skiliften te krijgen. Zodra deze geüpload is kun je de hele dag zorgeloos gebruik maken van je skipas. De volgende dag hoef je alleen maar de QR-code opnieuw te laten goedkeuren in de app. Dit duurt maar enkele seconden! Mocht je dit niet willen of kunnen, is het ook mogelijk om iedere dag je QR-code aan je pas toe te laten voegen onderaan de lift, maar dan moet je wel telkens in de rij staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET