Innsbruck is niet meer alleen “die tussenstop op weg naar de wintersportvakantie in Oostenrijk” maar wordt steeds vaker geboekt als winterse citytrip. Met name de Advents- en Kerstperiode is in Innsbruck iets bijzonders. Vanaf midden november staat de stad in het teken van de 6 kerstmarkten, oftewel het “Innsbrucker Kerstfeest in de bergen.” Een onvergetelijke citytrip- en pre-kerstbeleving met de majestueuze bergtoppen als decor.

De zes Kerstmarkten van Innsbruck

1. Kerstmarkt in de Altstadt (historische binnenstad) (15 november tot en met 23 december 2017). De grootste markt van de stad en één van de mooiste en meest romantische in het hele Alpengebied. Bijzonderheden: de enorme Kerstboom, bijzondere verkoopkramen, vele opvoeringen voor het Gouden Dak, en culinaire verrassingen.

2. Kerstmarkt in de Maria-Theresien-Straße (25 november 2017 tot en met 6 januari 2018). Stijlvolle, “jonge“ Kerstmarkt in Innsbrucks mooie avenue, die tot het eind van de Kerstvakantie geopend is. Bijzonderheden: een laan van fonkelende kristallen bomen, een reusachtige verlichte bergkristal en internationale hapjes in Innsbrucks mooiste winkelstraat.

3. Kerstmarkt op de Marktplatz (15 november tot en met 23 december 2017). Een kinderparadijs bij uitstek. Bijzonderheden: poppenkast, sprookjesvertellers, kinderboerderij, suikerspin, nostalgische draaimolen en de 15 meter hoge glinsterende Swarovski-Kerstboom met een reuzenster op de top.

4. Panorama-Kerstmarkt op de Hungerburg (25 november tot en met 23 december 2017). Kerstmarkt met een fascinerend uitzicht op de stad. Bijzonderheden: een kleine maar fijne markt op een heerlijke plek met panorama hoog boven Innsbruck, de tien minuten durende rit met de Hungerburgbaan vanuit het centrum naar boven is een bijzonder hoogtepunt.

5. Kerstmarkt op de Wiltener Platzl (27 november tot en met 23 december 2017). Deze markt biedt culturele variatie, regionale culinaire lekkernijen en een typische Tiroolse sfeer. Bijzonderheden: de betoverende sfeer van de Wiltener Platzl met individuele kleine winkeltjes en dito marktkraampjes.

6. Kerstmarkt St. Nikolaus (24 november tot en met 23 december 2017). Een kleine markt in het oudste stadsdeel van Innsbruck. Bijzonderheden: mooie muziek, zelfgebakken koekjes en een rustige sfeer.

©Daniel Jovanovic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET