Madeleine op het Wed in Utrecht - foto: Madeleine

Regelmatig krijg ik de vraag of ik leuke restauranttips in Utrecht heb. Het ligt een beetje aan de insteek van de avond – ga je voor lekker & snel, romantisch voor twee of een gezellige hap eten met vrienden? – maar voor elke setting heb ik altijd wel een passend lijstje met favorieten klaarliggen. Mijn persoonlijke all time favourite? Madeleine: voor een sfeervolle lunch, borrel of diner móet je bij dit stukje Frankrijk op het Utrechtse Wed zijn!

Madeleine op t Wed in Utrecht - foto: Madeleine.nl
Op ’t Wed vind je Bistro Madeleine – foto: Madeleine.nl
Wedden?

Ben je wel eens in Utrecht geweest, dan ken je ongetwijfeld de Oudegracht, de werfterrassen en de Neude. ’t Wed en de Twijnstraat worden tijdens een eerste stadsbezoek nog niet altijd gevonden. Zonde. Want de oude gevels, mooie straten en leuke winkels van kleine lokale ondernemers zijn een bezoek meer dan waard. En als dan ook nog het zonnetje schijnt, kun je niet anders dan een terras opzoeken in dit stukje Utrecht. Wedden dat je hier vaker gaat komen als je het eenmaal ontdekt hebt?

Van koffie tot vis

Op ’t Wed vind je onder andere café Orloff; met drie verschillende zaken een bekende naam in Utrecht, restaurant Jonkheer de Ram; voor de vleesliefhebber, Talud9; voor goede koffie en bijzondere wijnen per glas, en Sea Salt Saloon; een van de fijnste visrestaurants in de stad. Loop je verder, dan vind je Bistro Madeleine. Eenmaal binnen waan je je in een warm, sfeervol Frans restaurant.

Signature escargots

Voor een gezellige lunch, borrel of sfeervol diner moet je bij Bistro Madeleine zijn. De seizoenskaart staat vol lekkers geïnspireerd op la cuisine francaise: ‘bistro klassiekers in een modern jasje’, zoals ze dat zelf zo mooi noemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van rilette van gerookte makreel, poulet noirfilet met abrikoos of rogvleugel met schorseneren en dragonsaus? Mijn persoonlijke favoriet? De escargots in kruidenroomsaus met amandel! En ik ben niet de enige, want Madeleine’s slakken zijn inmiddels een signature dish en beroemd in Utrecht en ver daarbuiten.

Escargots van Bistro Madeleine in Utrecht - foto: Eline van Nunen
De allerlekkerste escargots eet je bij Madeleine – foto: Eline van Nunen
Madeleine op t Wed in Utrecht
In de sfeervolle zaak van Madeleine vind je tafeltjes, een plek aan de bar of de chef’s table – foto: Madeleine.nl.

Voor meer Utrecht-tips zie ook mijn andere artikelen op yourcheckin.nl of doe inspiratie op via @waarutrechteet (te vinden op Instagram).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET