Yourcheckin

De lente is officieel begonnen en niet alleen de lentekriebels borrelen daarmee op, ook de festival vibes drijven bij mij naar de oppervlakte. Want als de zon schijnt en je buiten zonder jas op een terrasje kunt zitten, verlang ik naar dansen onder een stralend blauwe hemel met een biertje in de hand. In het Franse Savoie Mont Blanc hebben ze daar iets op gevonden; lenteskiën in festivalsferen. Zo komt de regio de wensen van de muziekliefhebbende feestgangers dit voorjaar tegemoet met onder andere het nieuwe muzikale festival Musilac Mont-Blanc dat van 19 t/m 21 april in Chamonix plaatsvindt.

Festivals voor muziek liefhebbende wintersporters
In de ochtend de piste af, in de middag vanaf 15:00 uur dansen op en meezingen met bekende beats tot middernacht. Texas, Ben Harper, Rag ’n Bone, Selah Sue: het is slechts een greep uit de bekende namen die op zaterdag 21 april optreden in Chamonix Mont-Blanc tijdens het Musilac festival. Het festival is een aanvulling op het succesvolle Cosmojazz (21-29 juli) en het Electro Unlimited festival (4-8 april) en moet internationale allure krijgen door de grote namen op het podium en door een focus op het buitenlandse wintersportpubliek dat voor de langste skidagen van het seizoen naar de bergen afreist.

Twee andere festivals die nog dit seizoen plaatsvinden zijn:

OT Vallée de Chamonix – Salomé Abrial

Lente skiën: het beste van twee werelden
Het voorjaar is een uitstekende skiperiode voor liefhebbers van zon én sneeuw. En dat kan ik weten, want ik stond vorig jaar onder een lentezon op de piste! Het Franse Savoie Mont Blanc – met meer dan 110 skigebieden – telt veel skiplaatsen op grote hoogte, waardoor er tot laat in het wintersportseizoen sneeuw te vinden is. Zo is de geplande sluitingstijd van Chamonix, Tignes en Val d’Isère 1 mei en kan er in Val Thorens nog tot 8 mei geskied worden. In de periode van het ‘lenteskiën’ worden verschillende activiteiten voor jong en oud georganiseerd, zoals activiteiten voor kinderen in de voorjaarsvakanties en live optredens in de bars op de piste voor feestgangers. De voorjaarsperiode leent zich ook uitstekend voor een wintersportvakantie voor beginnende skiërs. Zowel het weer als de sneeuwcondities helpen mee aan een rustig leerklimaat. Hierover schreef ik eerder al een artikel, lees het hier.

Lenteskiën

Lenteskiën

Over Savoie Mont Blanc
Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 112 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. En liefhebbers van een heerlijke keuken kunnen hier ook hun hart ophalen. Geen schnitzel maar tartiflette en geen lauw glas bier maar een volle wijn op hout gerijpt. Lenteskiën in Frankrijk, ik ben om!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET