La Palma is een van de zeven Canarische Eilanden. Het eiland is misschien kleiner dan haar ‘broers en zussen’ maar is groots op wandelgebied. De temperatuur tikt er het hele jaar gemiddeld 23 graden aan en het wordt er nooit bloedheet waardoor het op La Palma elke dag goed wandelweer is. En door het  bergachtige landschap en de hoogteverschillen wandel je elke dag dwars door vier seizoenen heen. Van recreatieve dagjesmensen tot doorgewinterde hikers, de 1000 kilometer bewegwijzerde wandelroutes bieden voor ieder wat wils. Je wandelt er door laurierbossen, op vulkanische hellingen of langs immense ravijnen in het noorden van het eiland.

We selecteerden 5 bijzondere wandel- en hiking routes op La Palma:

1. De kleurrijke Vulkanenroute

La Palma staat bekend om de vulkanen en kenmerkende zwarte zandstranden. Tijdens een wandelvakantie op het eiland mag De Vulkanenroute dan ook niet ontbreken. De beste tijd om deze route te lopen is het begin van de zomer. Dan staat het klaverblad (Lotus hillebrandii) namelijk volop in bloei en kleurt het landschap fel geel van de bloemetjes, een feest voor het oog in combinatie met de groene Canarische pijnbomen en het zwarte vulkanische landschap. Ook hier kun je als actieve vakantieganger rekenen op adembenemende vergezichten en ruwe, dramatische landschappen.

Vulkanenroute ©P. Férnandez – La Palma

2. 35 kilometer door de bergen

De Rim Route loopt door het hoogste gedeelte van La Palma, rond de ‘rim’ van het Nationaal Park. Lopend van Roque de los Muchachos tot aan de Refugio del Pilar Leisure Area (El Paso) word je op de meest prachtige uitzichten getrakteerd, over beide zijden van het eiland. De totale afstand is 35 kilometer en de gehele tocht duurt ongeveer 10 uur. De route leidt onder andere langs de tagador (ontmoetingsplek uit vroegere tijden) en bijzonder gevormde pijnbomen. Wandelaars en hikers die kiezen voor dit uitdagende pad, kunnen rekenen op verschillende weersomstandigheden: door het bergachtige landschap komt er regelmatig sneeuw, mist en sterke wind voor. De Rim Route is het tweede gedeelte van het langeafstandspad GR13, die over het gehele eiland loopt.

©Visit La Palma

3. Drakenbomen en architectuur

Hikende natuurliefhebbers halen hun hart op met de ‘Tricias – Buracas’ route die leidt naar de bijzondere Buracas drakenbomen. De route loopt door karakteristieke delen van La Palma, langs mooie voorbeelden van Canarische architectuur. Veel wandelaars beschrijven deze route als een energieke. magische route waar je ‘je batterij’ helemaal kunt opladen.

Drakenbomen ©Saul Santos – Visit La Palma

4. Wandelen door sprookjesachtige laurierbossen

De ‘La Zarza – Cruz del Gallo’ wandeltocht is korter dan de meeste andere routes maar leidt dwars door de allermooiste laurierbossen van het eiland. Caldera del Agua en La Zarza zijn twee indrukwekkende locaties die je onderweg tegenkomt. Ondanks dat deze route door vele avonturiers bewandeld wordt, overheerst er een gevoel van stilte, begeleidt door het geluid van kabbelend water, wind die door de takken waait en fluitende vogels.

Laurierbossen ©Dominic Dahnque – Visit La Palma

5. Naar het hart van het Nationaal Park

De La Caldera’ wandel- en hike route [PR LP 13] is een semi-zware route die wandelaars naar het hart van het Nationaal Park en uiteindelijk naar het Angustias Ravijn brengt. De route begint in Llanos de Aridane en eindigt– na 28 kilometer in de benen – ook weer in dezelfde plaats. Een beschrijving en plattegrond van ‘La Caldera’ is te vinden op de website www.senderosdelapalma.com. Het meest populaire gedeelte van de route is het stuk  van Mirador de Los Brecitos naar de parkeerplaats bij La Viña. Vanaf het startpunt Los Brecitos duurt de hike naar het Nationaal Park ongeveer 1,5 uur. Na een frisse duik in het koude stromende water vlakbij de lokale camping, kun je er ‘downhil’ weer vier uur tegenaan om vervolgens voldaan terug te keren bij La Viña.

 

Uitzichtpunt Mirador Izcagua ©Damián Martin Brito – Visit La Palma

Extra tip: wandelen op La Palma betekent wandelen door verschillende landschappen en verschillende ‘seizoenen’. Dus een creatief ingepakte koffer is het halve werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET