Kerst lijkt populairder dan ooit in Nederland. Ieder jaar worden de kerstafdelingen in winkels groter en klinken de kerstliederen eerder door de speakers van de radio. En natuurlijk kan een uitstapje naar een heus kerstoord, zoals bijvoorbeeld het sprookjesachtige Innsbruck, niet ontbreken. Tegen het einde van het jaar is de stad gehuld in kerstverlichting, staan er honderden standjes en ruik je de geur van vers bereid eten en glühwein. En in Innsbruck hebben ze aan 1 kerstmarkt niet genoeg..

Kerst voor de Toppers

Het knusse van een kerstdorp, maar dan in de stad. Eigenlijk past heel Innsbruck zo in een kerstkaart. De binnenstad heeft een warme uitstraling doordat de traditionele gebouwen in vriendelijke kleuren geschilderd zijn en prachtig versierd zijn met glas in lood, houtsnijwerk of zelfs gouden daken. In de wintermaanden wordt de sprookjesachtige sfeer versterkt door de feestverlichting, de gezellige kerstmarkten en het geroezemoes dat uit de herbergen, cafés en restaurants naar buiten komt. De beste plek om dit mega kerstdorp te bewonderen ligt niet in de stad, maar erboven. Met de skilift reis je binnen no-time van de binnenstad naar de pistes in de bergen. Vanaf de besneeuwde toppen heb je een prachtig uitzicht over de verlichte stad.

Christof Lackner

Keur aan kerstmarkten

De hoofdstad van Tirol, Innsbruck, huisvest maar liefst 6 kerstmarkten. Van kinder-kerst-paradijs tot marktstallen op een berg, er is voor ieder wat wils. De meest bekende markt bevindt zich midden in de stad, op het plein onder ‘het gouden dak’. De 70 kraampjes op deze markt verbeelden een legende of sprookje, daarom wordt deze markt ook wel Fairy Tale Alley genoemd. De panorama kerstmarkt bevindt zich hoog boven de stad en is bereikbaar per kabelbaan. Met je voeten in de sneeuw en onder het genot van een glaasje glühwein, een seizoengerecht of een lokale specialiteit kun je van bovenaf de volgende kerstmarkt in de stad kiezen.  Met kinderen moet je op de Marktplatz zijn. Daar worden stalletjes afgewisseld met attracties, kinderboerderijtjes en een schaatsbaan. Ook handig: in het midden staat een enorme Swarovski kristallen kerstboom, een perfecte ontmoetingsplek of herkenningspunt.

©Innsbruck Tourismus

Winter wonderland

Voor wie naast ontspanning op de kerstmarkten ook op zoek is naar actie en avontuur, zijn er tal van winterse activiteiten. Van sneeuwwandeling tot sleewedstrijd en van dal-afdaling tot stunten in het freestylepark. Wil je ’s morgens als allereerste je voetstappen in de verse sneeuw zetten? Verblijf dan in een echte iglo bovenop de berg! In het exclusieve sneeuwdorp zijn een aantal iglo-suites en een heuse ijsbar gemaakt.

Iglu Village Innsbruck

Onze tip: reserveer op tijd want de overnachtingen zijn erg populair gedurende deze periode!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET