Wat doe je na een knallend huwelijksfeest? Dan ga je natuurlijk op huwelijksreis! Deze dames kozen voor een off the beaten track beleving van Charlie’s Travels door Kenia. Geen standaard verblijf in safarilodges en in de rij staan voor de Big 5, maar overnachten bij de locals en op nachtelijke safari met een select gezelschap. De reis van Charlotte en Rozemarije.

Charlotte & Rozemarije

Van vliegtuig naar container

Na aankomst op het vliegveld van Nairobi, worden Charlotte en Rozemarije door een chauffeur naar hun verblijf voor die avond gebracht, de Container Cottage. Het is een heel schattig huisje gemaakt uit een container in de mooie groene wijk Karen. Een popperig wenteltrapje, blauwe kastjes en een knus badkamertje met ‘brocante’ details; een bijzonder plekje is dit verblijf zeker te noemen in de stad waar Afrikaanse chaos hand in hand gaat met een levendige expat-wereld.

In Nairobi gaan de dames op pad met drie jongens van de straat, een unieke tour door Charlie’s Travels aangeboden. “De jongens vertellen indrukwekkende verhalen van hun leven op straat. Verhalen die ons zeker nog even bij zullen blijven!”, aldus Rozemarije. “Het is een hele andere manier van een stad ontdekken. Deze jongens weten plekken te vinden, die normaal voor ons verborgen zouden blijven.” De jongens gidsen Rozemarije en Charlotte door de armere wijken van de stad. Scheurende scooters en bijzondere voertuigen. In de avond is het even bijkomen van alle indrukken.

Op naar de top: wandelen rondom Mount Kenya

Vanuit Nairobi gaat de tocht verder richting Mount Kenya. Het volgende verblijf: Castle Forest Lodge, in het gelijknamige national park. “Een bizar mooie omgeving, waar je omringt wordt door geitjes, paarden en kleurrijke vogels. ’s Nachts word je naar je cabin begeleid omdat hier soms ook olifanten komen kijken”, vertelt Rozemarije enthousiast. Vanuit de lodge ondernemen de dames een tocht naar de voet van Mount Kenya (3.300 meter), eerst met de auto om vervolgens te voet voor een 3 uur durende hike van zo’n 20 km verder te gaan. “Een gigantische waterval en later lake Ellis, wat was het vet!”, Charlotte grijnst. Wil je naar de top van Mount Kenya, dan is dit mogelijk. Trek hier wel tenminste 4 dagen voor uit in verband met hoogteziekte. Rozemarije en Charlotte reizen verder.

Zebra’s en giraffen in Hells Gate

Na waterpret bij de watervallen komt het stel aan bij Camp Carnelly’s: een chille plek aan Lake Naivasha. “Heerlijke pizza’s!” is de eerste reactie van de dames. “Een goede afwisseling van alle rijst die we gegeten hebben”. Vanuit Camp Carnelly’s gaat de ontdekkingstocht verder op de fiets door Hells Gate. Dit gebied dankt zijn naam aan alle doden die er zijn gevallen door de vulkanische activiteiten van weleer. Er is veel wildlife te zien: zebra’s, giraffen, buffalo’s, wilde zwijnen, enzovoorts. “De scene uit The Lion King met alle wildebeast is gebaseerd op deze vallei! Hoe vet is dat!”.

Fiets safari door Hells Gaten Park

Homestay bij Maasai

Bij Mount Suswa verblijven Rozemarije en Charlotte 1 nachtje bij de familie van Jackson, lid van de Maasai Tribe. Samen met zijn gezin (waaronder 2 dochters van 3 en 4 jaar oud), zijn moeder en broers, woont hij in kleine hutjes gebouwd van hout en een mengsel van koeienmest en zand. “Er was geen stromend water”, legt Charlotte uit, “water halen, dat doe je bij een put verderop. Een ritueel dat we niet snel zullen vergeten! Het leven hier staat zo in contrast met ons leven in Nederland!”.

Local homestay bij Maasai

Het grote safari spel

Een paar honderd km verderop, start vanuit Lenchada camp een tweedaagse safaritocht, ofwel ‘game drive’ in Masai Mara National Reserve. “Om het reserve is geen hek gebouwd zoals bij veel andere nationale parken. We kwamen op de weg er heen dus al gauw zebra’s, impala’s en gnoe’s tegen. Verder veel loslopende kuddes koeien en geiten die, onder leiding van hun herder, soms de weg volledig blokkeren!”, lacht Rozemarije. De Big 5 hebben de dames dan ook al binnen 1 dag kunnen aftikken. “Wat een grote hoeveelheid dieren waren hier en zo’n mooi uitgestrekt reservaat!! Echt onbeschrijflijk mooi!”

Via Nairobi naar Lumo Conservancy

Na nog een tussenstop in Nairobi voor een overnachting bij een super idyllisch huisje van een hele gezellige verstrooide Brit (aldus Rozemarije), reist het koppel door richting de kustlijn met onderweg nog één tussenstop: Lumo Conservancy. Bij Leopards Lear gaan Rozemarije en Charlotte op pad voor een laatste safaritour alvorens aan het strand uit te rusten van alle avonturen. En niet alleen overdag word de zoektocht naar dieren ingezet; als verrassing ontvangt het pasgetrouwde stel een night safari van familie. En alsof het gearrangeerd is: onderweg komt er een luipaard welpje op hun pad. “So cute en een onwijze ervaring!”.

Een verstrooide gastheer, maar een waanzinnige plek

Van wild life inland naar wild life aan de kust

Na heel wat wildlife te hebben gezien in het binnenland van Kenia vertrekken de dames met de trein naar Mombassa. Een plek waar de opa van Rozemarije (en dus ook de grootvader van ondergetekende ;-)) als piloot op heeft gevlogen. In Mombassa staat er weer een chauffeur op de twee te wachten voor een transfer naar de Keniaanse kust. Zon, zee, strand en snorkelen… Het ‘relax’ deel van de huwelijksreis kan beginnen!

Credits

Tekst: Eline Heeres
Beeldmateriaal: Rozemarije Holewijn & Charlotte Nusman

Meer lezen over reizen met Charlie’s Travels? Lees dan ook deze artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET