Yoga Your Checkin

We sporten er op los, zelfs op vakantie!

Een gezonde levensstijl is hot! Massaal vinden we wekelijks onze weg naar de sportschool, sportclub of bootcamp club. Steeds vaker wordt ook op vakantie tijd gemaakt voor sportieve activiteiten, merkt men ook bij het Santa Barbara Beach & Golf Resort op Curaçao. Met vier tennisbanen, een golfbaan met 18 holes, een gym, wateractiviteiten, een beachvolleybalveld en diverse sportclinics van professionele instructeurs, beantwoordt het bekende Caribische resort aan de groeiende vraag naar kwalitatieve sportfaciliteiten. Jane Westrate, professioneel golfinstructeur, ziet dat veel bezoekers van het resort graag actief blijven tijdens de vakantie, maar niet altijd het juiste ritme of de goede motivatie kunnen vinden. Daarom deelt ze haar tips voor het volhouden van je sportroutine op reis, zélfs bij tropische temperaturen. 

Image

1. Maak vooraf een trainingsschema

Door vooraf een trainingsschema op te stellen wordt het lastiger om je sport-uurtje ’te vergeten’. Bekijk vooraf wat voor sporten je ter plekke kan beoefenen en maak een schema voor tijdens jouw verblijf. Zo boek je bij Santa Barbara eenvoudig een kajaktocht, huur je een tennisbaan of neem je deel aan één van de golfclinics. 

2. Train vroeg in de ochtend of laat op de avond

Door niet midden op de dag te trainen, ontsnap je aan de ergste hitte tijdens een zonvakantie. Op Curaçao lopen de temperaturen bijvoorbeeld al snel op tot boven de 30 graden. Maar misschien nog wel belangrijker; je houdt de rest van de dag over om te luieren aan het zwembad, een museum te boeken of over – in ons geval – het eiland te toeren met een huurauto. 

3. Probeer een nieuwe sport

Geef jouw sportplanning een welverdiende ‘break’, zonder verlies van conditie en kracht, door een nieuwe sport te ontdekken. Santa Barbara organiseert bijvoorbeeld sportclinics, yoga- en pilateslessen, mountainbike tours en nog veel meer. Train niet alleen je spieren, maar daag jezelf ook nog eens op een ander vlak uit. 

Ik hoor vaak van gasten dat ze al jaren willen beginnen met golfen. Thuis komt het er niet van, dus volgen ze bij ons hun eerste clinic. Door de prachtige baan, de charme van de sport en goede instructeurs zijn ze vervolgens verkocht en gaan ze er thuis fanatiek mee door. Terugkerende gasten ontmoet ik wel eens op de golfbaan. Het is zo leuk om te zien hoe zij zich in de tussentijd hebben ontwikkeld! 

Jane Weststrate
Golf professional @Santa Barbara Beach & Golf Resort

Image

4. Stel een sportdoel en noteer je resultaten

Stel een haalbaar sportdoel voor tijdens jouw vakantie, bijvoorbeeld 20 kilometer hardlopen in twee weken of het uitproberen van drie nieuwe sporten. Door het doel en je vorderingen bij te houden op bijvoorbeeld een app of sporthorloge, word je extra gemotiveerd je gestelde doel te behalen. 

5. Zoek een sportmaatje

Is jouw reisgenoot niet sportief aangelegd of reis je alleen? Ga op zoek naar een sportmaatje op de plek van verblijf. Op Santa Barbara Resort kun je je inschrijven voor diverse (sportieve) groepsactiviteiten, zoals tennislessen en yoga. Spreek na aankomst op jouw accommodatie iemand aan in de gym of bij het zwembad om samen te gaan sporten. 

5. Beloon jezelf

Een welverdiende cocktail aan het zwembad smaakt nog lekkerder na een training sessie. Stel jezelf een mooie beloning in het vooruitzicht voordat je aan je training begint. Dat kan de cocktail aan het zwembad zijn, een souvenir dat je hebt gezien of een etentje aan het strand. Soms kan het uitzicht aan het eind van een wandeling of fietstocht ook al een hele mooie beloning zijn voor je inspanningen.

6. Ga voor á la carte in plaats van all-in-buffet

Een overweldigend onbeperkt buffet ziet er natuurlijk zeer uitnodigend uit, en zeker als je trek hebt na een dag vol beweging is het moeilijk te weerstaan. Door á la carte te bestellen, en gerechten één voor één aan tafel te laten serveren, kom je niet in de verleiding onnodig grote porties op te scheppen en te snel te eten. Je kunt na elke gang bepalen of je vol zit of toch nog trek hebt in een volgend gerecht. Wil je toch voor het voordeel van een all-in concept gaan? Bij Santa Barbara kun je een all-in package deal boeken, waarbij je onbeperkt á la carte kunt bestellen. Best of both worlds!

Image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET