Getrouwd en dan? Een huwelijksreis met bestemming Afrika natuurlijk! Romantiek en libido verhogende garantie bij boeking. De top 5 huwelijksreisbestemmingen op dit continent volgens Afrika-kenner en avonturier Charles Witlox (oprichter van Charlie’s Travels) zijn:

5. Mount Kenya; Ragati conservancy en de Castle Forest Lodge
De koningin van Engeland wist het al, zij kwam hier als student al vakantie vieren. Het Ragati Conservancy op Mount Kenya is dan ook een huwelijksreisbestemming met een royal history. Troonopvolger William vroeg zijn Kate ten huwelijk op Mount Kenya en ze logeerden er als kersvers verloofd paar.

Honeymoon tip: Ga vliegvissen en bak het visje voor je geliefde pal voor jullie romantische tent of maak eindeloze wandelingen die je afsluit in de Castle Forest Lodge.

4. Lake Mutanda Resort (Oeganda)
Een kingsize bed met een knisperend fris dekbed, een warme duo-douche die zich leent om nog wat nader tot elkaar te komen en een supergoed restaurant dat bekend staat om haar biefstuk; Lake Mutanda Resort staat niet voor niets in deze top 5 huwelijksreis bestemmingen in Afrika. Als je van luxe houdt, zit je hier helemaal goed. Daarnaast word je getrakteerd op kraakheldere sterrenhemels die weerspiegelen in het zoetwatermeer. Romantischer dan dit wordt het bijna niet op 1.800 meter hoogte.

Honeymoon tip: Maak ook een uitstapje naar het Mutanda Eco Community Centre dat duurzaam toerisme aanmoedigt. Plant een boom en draag een steentje bij aan de armoedebestrijding binnen één van de projecten in de regio. Goed voor Afrika, goed voor je karma en goed voor je huwelijk!

3. Usambara mountains & Mambo Cliff inn
In het noordoosten van Tanzania ligt het grillige Usambara gebergte dat zo’n 100 miljoen jaar oud is. And so will your love, want dat heb je als pasgetrouwd koppel net beloofd; eeuwige trouw. Middenin deze woeste rotspartijen ligt de Mambo Cliff Inn. Een huwelijksreisbestemming die vooral erg duurzaam en eco-friendly is. Deze plek is iets eenvoudiger dan de andere vier in deze lijst maar daarom niet minder romantisch.

Honeymoon tip: “Je kunt hier zelfs kamperen en helemaal één worden met de natuur. Een honeymoon voor echte natuurliefhebbers en behoorlijk off the beaten track”, aldus CharlieNa met deze overweldigende essentie van onze planeet te hebben kennis gemaakt, ga je natuurlijk nog op safari in de Serengeti.

2. Lions Bluff, bush 2 beach
Als je als kersvers bruidspaar genoeg van elkaar hebt geproefd, gevoeld en al die andere dingen die je doet tijdens een honeymoon, kun je kiezen uit verschillende wandeltochten door de bush of in de Landrover op zoek gaan naar de Big Five; want die kom je hier bij ‘bushjes’ tegen, net als luipaarden, cheetahs, civet katten, genets en serval katten.

Honeymoon tip: Lionsbuff heeft een loungie chill out bar en een uitstekend restaurant. Het strand is dichtbij dus na een actieve outdoor -of louter indoor- trip kun je relaxen in Kilifi of Diani. En dan lees je natuurlijk Tsavo’s man eaters; het verhaal over het ontstaan van het moderne Kenia dat zich in deze regionen heeft afgespeeld.

1. Lamu & Manda
Op nummer 1 staat het geheimzinnige, mystieke, tropische en tevens autoloze eiland Lamu met haar parelwitte stranden. Verblijf in één van de talloze huizen aan de baai van Shela en ga voor een duik bij het verlaten Manda, recht tegenover Lamu.

Honeymoon tip: Waan je in extreme luxe en rust uit in één van de resorts op Manda of voel je Aladdin en Jasmine in een van de Arabische riads (paleis) – aan de baai van Lamu. Het mag hier dan Islamistisch zijn, in een bikini over het parelwitte strand is geen probleem. Ze zijn hier dol op honeymooners.

©Charlie’s Travels
©Charlie’s Travel

Off the beaten track tijdens de witte broodsweken? Charlie geeft advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET