Dat Fransen lekker kunnen koken is eigenlijk wel algemeen bekend en dat veel van de Franse Michelinsterrenrestaurants in Parijs gevestigd zijn ook. Toch is er nóg een gebied in La Douce France met héél véél culinaire master chefs. In de regio Savoie Mont Blanc – in de Franse Alpen – vind je maar liefst 30 sterrenrestaurants! Ben je in de buurt? Zorg dan dat je op tijd een tafeltje bemachtigt voor een culinaire show bij een van deze top chefs. Santé!
Deze restaurants schitteren dit jaar met 3 Michelinsterren:
Flocons de Sel (Megève) – Chef Emmanuel Renaut
La Bouitte (St Martin de Belleville) – Chefs René and Maxime Meilleur
Le 1947 – Hôtel Cheval Blanc (Courchevel) – Chef Yannick Alléno
La Maison des Bois (Manigod) – Chef Marc Veyrat (nouveau)

Van Megève tot aan Val d’Isère, deze restaurants bezitten 2 sterren:
Le 1920 (Megève) – Chef Julien Gatillon
Le Clos des Sens (Annecy-le-Vieux) – Chef Laurent Petit
Yoann Conte (Annecy/Veyrier-du-Lac) – Chef Yoann Conte
Albert 1er (Chamonix Mont-Blanc) – Chef Pierre Maillet
Le Kintessence – Hôtel K2 (Courchevel) – Chef Jean-Rémy Caillon
Le Chabichou (Courchevel) – Chef Michel Rochedy
Le Montgomerie – Hôtel K2 Altitude (Courchevel) – Chef Gatien Demczyna
Auberge Les Morainières (Jongieux) – Chef Mickaël Arnoult
L’Atelier d’Edmond (Val d’Isère) – Chef Benoît Vidal
Auberge du Père Bise (Talloires) – Chef Jean Sulpice

Eén ster, als kerst op de taart, hebben de volgende restaurants:
Les Explorateurs (Val Thorens) – Chef Josselin Jeanblanc
Raphaël Vionnet (Thonon-Les-Bains) – Chef Raphaël Vionnet
Refuge des Gourmets (Machilly) – Chef Jean-Marie and Hubert Chanôve
Le clocher des Pères (St Martin sur la Chambre) – Chef Pierre Troccaz
L’Esquisse (Annecy) – Chef Stéphane Dattrino
Auberge Lamartine (Le Bourget-du-Lac) – Chef Pierre Marin
Atmosphères (Le Bourget-du-Lac) – Chef Alain Perrillat-Mercerot
Azimut (Courchevel) – Chef François Moureaux
Ô Flaveurs (Douvaine) – Chef Jérôme Mamet
La Ferme de l’Hôspital (Saint Julien en Genevois/Bossey) – Chef Jean-Jacques Noguier
Le Farçon (La Tania) – Chef Julien Machet
La Table de l’Alpaga (Megève) – Chef Christophe Schuffenecker
Le Sérac (St-Gervais-les-Bains) – Chef Raphaël Le Mancq
L’Ekrin – Chef Laurent Azoulay – Méribel
Le Baumanière 1850 – Hôtel Strato – (Courchevel) – Chef Jean-André Charial
Les Fresques (Evian) – Chef Patrice Vander
Savoie Mont Blanc
Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 116 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils en dus ook voor de culinaire levensgenieter!