Dat Fransen lekker kunnen koken is eigenlijk wel algemeen bekend en dat veel van de Franse Michelinsterrenrestaurants in Parijs gevestigd zijn ook. Toch is er nóg een gebied in La Douce France met héél véél culinaire master chefs. In de regio Savoie Mont Blanc – in de Franse Alpen – vind je maar liefst 30 sterrenrestaurants! Ben je in de buurt? Zorg dan dat je op tijd een tafeltje bemachtigt voor een culinaire show bij een van deze top chefs. Santé!

Deze restaurants schitteren dit jaar met 3 Michelinsterren:

Flocons de Sel (Megève) – Chef Emmanuel Renaut

La Bouitte (St Martin de Belleville) – Chefs René and Maxime Meilleur

Le 1947 – Hôtel Cheval Blanc (Courchevel) – Chef Yannick Alléno

La Maison des Bois (Manigod) – Chef Marc Veyrat (nouveau)

1947 ©Jean-Christophe -Studio-Bergoend

Van Megève tot aan Val d’Isère, deze restaurants bezitten 2 sterren:

Le 1920 (Megève) – Chef Julien Gatillon

Le Clos des Sens (Annecy-le-Vieux) – Chef Laurent Petit

Yoann Conte (Annecy/Veyrier-du-Lac) – Chef Yoann Conte

Albert 1er (Chamonix Mont-Blanc) – Chef Pierre Maillet

Le Kintessence – Hôtel K2 (Courchevel) – Chef Jean-Rémy Caillon

Le Chabichou (Courchevel) – Chef Michel Rochedy

Le Montgomerie – Hôtel K2 Altitude (Courchevel) – Chef Gatien Demczyna

Auberge Les Morainières (Jongieux) – Chef Mickaël Arnoult

L’Atelier d’Edmond (Val d’Isère) – Chef Benoît Vidal

Auberge du Père Bise (Talloires) – Chef Jean Sulpice

 

©Haecker OT Lac d’Annecy


Eén ster, als kerst op de taart, hebben de volgende restaurants:

Les Explorateurs (Val Thorens) – Chef Josselin Jeanblanc

Raphaël Vionnet (Thonon-Les-Bains) – Chef Raphaël Vionnet

Refuge des Gourmets (Machilly) – Chef Jean-Marie and Hubert Chanôve

Le clocher des Pères (St Martin sur la Chambre) – Chef Pierre Troccaz

L’Esquisse (Annecy) – Chef Stéphane Dattrino

Auberge Lamartine (Le Bourget-du-Lac) – Chef Pierre Marin

Atmosphères (Le Bourget-du-Lac) – Chef Alain Perrillat-Mercerot

Azimut (Courchevel) – Chef François Moureaux

Ô Flaveurs (Douvaine) – Chef Jérôme Mamet

La Ferme de l’Hôspital (Saint Julien en Genevois/Bossey) – Chef Jean-Jacques Noguier

Le Farçon (La Tania) – Chef Julien Machet

La Table de l’Alpaga (Megève) – Chef Christophe Schuffenecker

Le Sérac (St-Gervais-les-Bains) – Chef Raphaël Le Mancq

L’Ekrin – Chef Laurent Azoulay – Méribel

Le Baumanière 1850 – Hôtel Strato – (Courchevel) – Chef Jean-André Charial

Les Fresques (Evian) – Chef Patrice Vander

 

Savoie Mont Blanc
Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 116 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils en dus ook voor de culinaire levensgenieter!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET