De mooiste authentieke natuurlijke zwembaden van La Palma

Zwemmen in het kristalheldere water van de Atlantische oceaan is altijd een plezier. Maar de ervaring wordt onvergetelijk wanneer je kan zwemmen in een natuurlijk zwembad. Dat is een waterbekken die door de natuurlijke opbouw gevuld wordt met zeewater zonder tussenkomst van de mens. Voor wie op zoek is naar een authentieke en natuurlijke ervaring geven we graag wat tips voor de mooiste natuurlijke zwembaden op het Canarische  La Palma.

Charco Azul, het meest unieke natuurlijke zwembad

Deze badzone is uitgegroeid tot een unieke natuurattractie door de enorme afmetingen ervan, de goede afscherming van de golven, het peuterbadje met vlakke bodem en de kleine waterval. Je vindt er uitgebreide voorzieningen: trappen en balustrades voor de veiligheid, een zonneterras, douches,  kleedruimtes, parkeermogelijkheden en een ‘badmeester’. De jury van de Ecoplayas heeft de plek erkend voor haar bijzondere eigenschappen.

La Fajana, het meest geschikte zwembad voor families

Op de Canarische Eilanden tref je een overvloed aan schitterende natuurlijke zwembaden met verschillende bassins. Maar er zijn er maar weinig waar je in een oogwenk van het eerste naar het tweede en naar het derde zwembad kunt gaan. Dat kan wel bij La Fajana in Barlovento, in het noordoosten van het eiland. De loopbruggen rond het verzorgde complex van deze drie baden zijn afgeschermd van de golven, zodat je veilig kunt zwemmen in het kristalheldere, kalme water. Er is parkeergelegenheid alsook een zonneterras en restaurants in de buurt. La Fajana de ideale plek voor het hele gezin om onder invloed van de zeelucht nieuwe energie op te doen zonder bang te zijn voor de krachten van de oceaan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET