Misschien wel één van mijn meest favoriete plekken in Amsterdam: het Volkshotel aan de Wibautstraat. Een plek voor alleenstaande moeders, makelaars, punckrockers, studenten, kunstenaars en dichters, aldus het Volkshotel. Zelf zijn ze ook best poëtisch met hun slogan ‘het Volkshotel creëert ontmoetingen en ontmoetingen creëren het Volkshotel’. Een plek om een dag te flexwerken, einde middag een borrel te drinken of uiteten te gaan met prachtig uitzicht op de stad.

Of het nu voor een werkafspraak is, of om een biertje te drinken op je eerste date. Bij het Volkshotel kan het allemaal. Dit maakt het dan ook mijn favoriete stek aan de steeds mondainer wordende Wibautstraat in Amsterdam Oost. In het oude hoofdkantoor van de Volkskrant is niet alleen ruimte gemaakt voor een hotel met 172 kamers, je vindt er ook Werkplaats (een café & flexwerkplekken), Doka (een nachtelijke cocktailbar), Canvas (een club & restaurant) en Broedplaats VKG (werkruimtes voor creatievelingen). De jaren zestig bouwstijl van het hotel is mooi eer aan gedaan door architect Steven Steenbruggen en het interieur is verrassend aangepakt door Studio Müller en Tol.

Flexwerken
Op zoek naar een fijne (flex)werkplek in Amsterdam? Strijk neer op één van de werkplaatsen van het Volkshotel. Zelf klap ik vaak mijn laptopje open in deze inspirerende omgeving. Er loopt van alles rond en je ontmoet er dan ook genoeg andere eenpitters, freelancers en creatievelingen. Het gebruik van de flexwerkplekken en Wifi is gratis, je dient enkel wat consumpties aan de bar te kopen. En dat is met de overheerlijke cappuccino’s en plakken verse bananencake echt geen straf.

Hapje, drankje, dansje
Op de 7e verdieping van het hotel vind je Canvas, een club en restaurant in één. Een ideale plek voor een gezellig of romantisch diner of een drankje tijdens een eerste date. Verse dorade, eendenborstfilet, speciaal biertjes en dat alles afgestemd op het seizoen. Niet alleen de gerechten en de godendranken zullen je zintuigen prikkelen, ook het uitzicht op de skyline van Amsterdam (Oost) is oogstrelend. Op vrijdag- en zaterdagavond worden na het diner de tafels aan de kant geschoven en kunnen de voetjes van de vloer op de beats van de DJ. Kun je direct zien of die date van je ook een beetje kan dansen..

Club Canvas ©C Leonor von Salisch

Badderen op grote hoogte
Een badplaats? Je moet het maar weten. Op het dak van het Volkshotel vind je de Badplaats. Met uitzicht op Amsterdam dobberen in een hottub. Dat is toch een ultiem genot? De Badplaats is in principe iedere dag van 7:00 tot 23:00 uur toegankelijk voor hotelgasten en huurders van een Broedplaats. Heb je geen kamer geboekt? Wees niet getreurd. Iedere zondag gaan de deuren ook voor niet-hotelgasten open tussen 12:00 en 18:00 uur. De entree is gratis en er zijn douches om je naderhand af te spoelen. Dat wordt dus je kater wegzweten en bubbelen ‘with a view’.

Volkshotel ©Mark Groeneveld

Het VolksHOTEL
Het Volkshotel heet niet voor niets het VolksHOTEL. Mijn favoriete stek in Amsterdam Oost telt maar liefst honderdtweeënzeventig (172!) kamers, waarvan een aantal wel heel bijzonder. Hoewel ik zelf nooit overnacht heb in het hotel – ik woon immers om de hoek – raad ik het anderen op zoek naar een overnachtingsplek in Amsterdam zeker aan. En dan met name een overnachting in één van de speciaal ingerichte kamers. De White Biker room voor een verblijf met je fietsmaatje, een overnachting in de Cinema Boudoir voor een filmmarathon of een nachtje in de kamer Soixante-Neuf met je hete date.

Soixante Neuf ©Mark Groeneveld

Benieuwd of ik jou dus tegenkom op de volgende clubavond of zondag Badplaats!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET