Carstens Yourcheckin

Hoewel je als lokale het drukke Dam district probeert te vermijden omdat je er bijna kunt crowdsurfen, zijn er zogenaamde ‘verborgen’ plekjes waar je ook als Amsterdammer een fijne avond kunt spenderen. Ik ging uiteten bij Brasserie Carstens, het restaurant van het Victoria Hotel aan het Centraal Station van Amsterdam en werd niet alleen verrast door de keuken, maar ook zeker door de aangename entourage.

Nederlands met een twist

Bij Carstens word je aan de hand van gerechten met louter ingrediënten van eigen bodem door ons culinaire Hollandse landschap geleid. Van oesters uit het Grevelingenmeer tot brood van een zeer ambachtelijke bakker uit Amsterdam Noord. Zoals ze zelf zeggen: ‘de boerderij is terug in de stad’. En als provinciaal van origine is dat best lekker 😉

En dit moet je geproefd hebben

Hoewel eigenlijk alles wat we onder onze neuzen geschoven kregen lekker was, heb ik duidelijk wel een voorkeur! Houd je van zilte zee? Slurp dan de oester uit het Grevelingenmeer naar binnen, niet vies van een varkentje? De 8 tot 10 uur lang gegaarde varkenswang is een must taste! Het brood dat geserveerd wordt bij de gerechten zit boordevol noten en zaden, maar houdt nog genoeg ruimte over voor het dropdessert met citrusijs.

Adres

Hasselaerssteeg 1
1012 MB Amsterdam

Openingstijden

Maandag-zondag: 18:00 – 22:00 uur

Website

www.carstensbrasserie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET