Welke bestemming staat nog altijd op jouw bucketlist?

Ik heb zoveel plekken die ik nog wil zien! Het is erg lastig om hierop één antwoord te geven. Daarom wil ik graag een stedentrip en een land van mijn bucketlist benoemen. Ik zou graag Sint Petersburg willen bezoeken, omdat het iets romantisch bij mij oproept met de kleurrijke architectuur en de interessante cultuur. Een land dat op mijn verlanglijstje staat is Oeganda. De mooie en diverse natuur gecombineerd met ‘wildlife’ en natuurlijk de berggorilla’s is toch iets waar je van kan dromen!

Als je op één bestemming zou kunnen wonen, waar zou het dan zijn?

Ik heb een tijd in New York City mogen wonen en dat is wel iets waar veel mensen van dromen. De stad is groot maar wel overzichtelijk en voelt veilig. Ik heb daar een onwijs gave tijd gehad, maar ik ben een persoon die op zoek is naar een rustig leef tempo en dichtbij de zee wil wonen. Dus ik ben nog op zoek naar een wereldstad aan zee… Sydney? Wel erg ver..

Welke dingen heb je van je bucketlist al kunnen afstrepen?

Het is soms ook goed om terug te kijken naar de reizen en ervaringen die je hebt mogen maken en mogen beleven. Ik heb, zo terugkijkend, al mooie dingen mogen doen en zien; ik heb dus gewoond in New York City, maar ook tijdens mijn studie in Engeland gewoond, ik heb tijdens de Rugby World Cup vier weken gewerkt in Tokyo, ik heb gebackpacked in Azië en 16 landen in Europa bezocht!

Welke bestemming zouden andere mensen nog een keer moeten bezoeken en waarom?

Japan. Ik heb daar dus gewerkt tijdens de Rugby World Cup Tournament in 2019 en daarna heb ik nog wat tijd zelf doorgebracht in Tokyo en Kyoto. De stad is zo groot en divers. Je hebt aan de ene kant de hightech en andere kant de eeuwenoude tradities. Het heeft moderne architectuur en indrukwekkende tempels. Tokyo staat natuurlijk ook bekend om zijn bijzondere Harajuku girls en thema wijken. Kyoto is de tempelstad. Hier vind je meer rust, cultuur, natuur en natuurlijk tempels. Kyoto heeft zelfs 17 bezienswaardigheden die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan! 

Wat is je favoriete stad in de wereld en waarom?

Als je van grote steden houdt, New York City en Tokyo. Elke wijk heeft een andere sfeer, lekker eten en zoveel te beleven. Rome staat voor mij ook hoog op het favorieten lijstje door de sfeer, de cultuur, de geschiedenis en natuurlijk het heerlijke eten.

Is er nog een reis, belevenis, ervaring die je graag met ons wil delen en waar je ons stiekem een beetje jaloers mee maakt?

Zoals hierboven genoemd heb ik de Rugby World Cup mee mogen maken en in New York City mogen wonen, maar ik heb ook (voor werk) de Champions League finale in Madrid meegemaakt in 2019. Dat zijn voor mij dingen waar ik op terug kijk en denk; heb ik dat meegemaakt? Een ander grappig verhaal; ik woonde dus tijdens de Super Bowl, het sportfestijn in Amerika, in New York en raakte aan de praat in een bar met een Nederlander die voor Heineken werkt in NYC. Mijn vriendinnen en ik konden de volgende dag wel naar een café komen als gasten van Heineken om de Super Bowl te kijken. Wij hebben echt een super leuke avond gehad, alles was verzorgd en betaald. En we hadden nog iets van 168 dollar gewonnen omdat we de juiste score door hadden gegeven in de eerste quarter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET