Wat is nu een lekkerder begin van het weekend dan het drinken van een goede borrel in goed gezelschap? En dan nog het liefst met een heerlijk hapje erbij (als gezelschap natuurlijk, maar ook in de vorm van een gerechtje om je vingers bij af te likken..). Een goede hotspot in Amsterdam voor een fijne borrelavond blijft wel ‘De Hallen’ in Amsterdam-West. Geïnspireerd op foodhallen zoals Borough market (Londen), Mercato de la Barceloneta (Barcelona) en Mercato di Testaccio (Rome), bruist de culinaire markt van Amsterdam en is het een levendige omgeving voor leuke ontmoetingen. Bovendien is het er op vrijdagavond extra gezellig; dan draait de DJ zijn funky plaatjes!

Een bezoek aan foodhallen vind ik altijd een feestje en daarom ga ik ook graag naar onze polderversie van dit internationale concept. In de hallen huisvesten verschillende kraampjes van culinaire ondernemers. Zo bakken stoere mannen met geknotte haren hun burgers gaar en staan vriendelijke dames biertjes te tappen achter de bar. Van sushi tot Mexicaanse wraps en van Indiase pita’s tot mezze schotels; voor elk soort eter is er wel iets te vinden om de maagjes mee te vullen, maar ook zeker om de dorst te lessen.

Eigenlijk kan een bezoek aan de Foodhallen in West altijd, maar op vrijdag en zaterdagavond is het er wel extra gezellig. Neem – zoals wij – plaats aan de tafel voor de DJ en swing mee op funky beats terwijl je snoept van de lekkerste hummus, broodjes, biertjes en chocolade cakejes. Je hebt er geheid aanspraak, kunt heerlijk mensen kijken en – zoals wij – proeven van de verschillende speciaal biertjes die bij de bierbar zijn te verkrijgen. Aan het eind van de avond ga je vast en zeker met een volle buik en voldaan gevoel naar huis!

Foodhallen Amsterdam
Van zondag t/m donderdag geopend van 11:00 – 23:30 uur.
Op vrijdag en zaterdag geopend van 11:00 – 01:00 uur.
Website: http://foodhallen.nl/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET