Na het avontuur bij Doussard is het tijd om mijn weg te vervolgen langs het meer van Annecy richting de stad. Hier verblijf ik een nacht in het centrum en ga ik op zoek naar de highlights die Annecy als stedentrip bestemming te bieden heeft. Een charmante oude binnenstad en directe toegang tot het azuurblauwe mee moeten van deze plek toch wel een droomplek maken?

Annecy ©Eline Heeres

Charmante dorpjes langs het water

Julien Clerc buldert uit mijn speakers en met mijn zonnebril pronkend op mijn neus start ik mijn bolide voor een ritje vanaf L’Abbaye de Talloires naar de stad. Zo gespannen als ik was tijdens mijn rit vanaf het vliegveld van Genève hiernaartoe, hoe ontspannen ik me nu voel wanneer het zonnetje vanachter de autoruit mijn huid laat branden.

Vanuit het dorpje Talloires klim ik achter het stuur naar de grote weg en sla ik linksaf bij de rotonde. De rit naar Annecy loopt vlak langs het water en naast charmante plaatsen als Menthon-Saint-Bernard en Veyrier-du-Lac, geef ik mijn ogen de kost aan de surfplanken, zeilbootjes en zwemmers op het water.

Franse charme

Aangekomen in Annecy parkeer ik mijn auto in de garage van Hôtel de Ville. In mijn hotel (Atipik) krijg ik een ticket om gratis in de nachtelijke uren daar te staan. Het is het einde van de middag en ik begin al een beetje rozig te worden na een dagje in de brandende zon. Na een douche voeg ik mij bij het reisgezelschap en vertrekken we te voet naar de bistrot van Impérial Palace. Een mooie gelegenheid om even een kijkje te nemen in dit beroemde, luxe hotel.

In het park zijn festiviteiten gaande. Tijdens het diner genieten we dan ook van vrolijke live muziek en dansend publiek. Op het menu vangst uit het meer en een overheerlijke salade. Natuurlijk geserveerd met smakelijke wijnen uit de regio, want ook deze hebben ze hier! (Lees dit artikel over mijn wijnreis naar Savoie Mont Blanc)

Ochtendwandeling door Annecy

De volgende dag ben ik vroeg wakker. Mijn reisgenoten liggen nog op één oor, dus ik slurp mijn koffie naar binnen en neem een croissantje on the go voor een ochtendwandeling langs het water. De bergen die bovenaan de horizon torenen laten me klein voelen. Wat kan de natuurlijk toch imposant zijn.

Bij toeval beland ik op een bruggetje dat ik ken van de foto’s: Pont des Amours. Hier neemt menig koppel een foto, elkaar omhelsend en kussend. Zou het voorspoed bieden? Ongemakkelijk maak ik een selfie, voorspoed in de liefde gun ik mezelf natuurlijk ook!

Na een bezoek aan het kasteel van Annecy en te hebben gestruind door de smalle straatjes van de stad, schuiven we aan voor de lunch langs het kanaal dat dwars door de stad loopt. Of we er een bubbeltje bij willen? Waarom niet, het is tenslotte woensdag. Het echte Franse leven, dat is toch genieten!

Fietsend schatzoeken

Kastelen bewaren schatten, althans dat wordt in menig sprookje toch verteld. Na de lunch huren we dan ook een fiets om op zoek te gaan naar het kasteel van Duingt. Volgens Google Maps zou het ons 40 minuten kosten om er te komen. Dit zou betekenen dat we op tijd zijn voor de terugreis.

Langs het meer van Annecy loopt een fietspad, ver weg van de voorbijrazende auto’s. Dit maakt het tochtje richting Duingt zeer ontspannen. We fietsen door de landerijen, passeren schitterende buitenhuizen, wellnesshotels, campings en een manege. Dan komt het Château dat we vanaf de andere kant van het meer en vanaf het water al hadden gespot, Château Duingt. Helaas kun je het kasteel niet bezoeken, maar de plaatjes die je in de buurt kunt maken, zijn schitterend!

Château Duingt

Annecy, waar moet je zijn?

Terug in Annecy trakteren we onszelf op een koude ijskoffie bij het splinternieuwe theebarretje MYLK (ik weet het, wat een contradictie) en proeven we van huisgemaakte bananencake en koekjes. Annecy heeft heel wat te gebieden als het gaat om restaurants en winkels. Al wandelend naar het hotel zijn er zo al 10 winkels die ik wil bekijken. Leuke adresjes die ik je kan tippen?

 • Fromagerie Pierre Gay
  47 Rue Carnot, 74000 Annecy
 • MYLK
  34 Rue Sommeiller, 74000 Annecy
 • Boulangerie Rouge
  3 Rue du Lac, 74000 Annecy
 • Blossom
  4 Passage Gruffaz
 • La Libraire Imaginaire
  4, Bis Rue de la Poste, 74000 Annecy
 • Bistronomie à l’Impérial Palace
  Allée de l’Impérial, 74000 Annecy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Instagram

CHECKIN BALIE

Welkom op Your Check-in, waar de leukste, meest bijzondere en memorabele belevingen in binnen- en buitenland worden gedeeld.

SNEEUWPRET